Als trotse eigenaar van een woning in Antwerpen is het niet meer dan normaal dat je er altijd voor zal willen zorgen dat jouw huis er op en top uitziet. Het eerste wat vaak opvalt aan een woning is het dak waar deze over beschikt. Wanneer deze er dan groen uitziet zorgt dit er niet alleen voor dat ze afsteekt tegenover de rest van de omgeving, daarnaast is dit bij een mogelijke verkoop ook vaak een reden om iets van de prijs af te doen. Tel daar ook nog eens bij op dat gemanifesteerd mos er voor kan zorgen dat er schade ontstaat aan het dak en het mag duidelijk zijn dat tijdig je dak ontmossen absoluut een aanrader van formaat is!

Waarom je dak ontmossen in Antwerpen?

Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat je kan rekenen op een zo optimaal mogelijke levensduur voor je dak zal je er toch bij stil moeten blijven staan om deze af en toe op gepaste wijze te onderhouden. Dit onderhoud dient in de praktijk te gebeuren door middel van een specifieke reiniging. Deze reiniging moet er onder meer voor zorgen dat het aanwezige mos en de algen worden verwijderd. Veel mensen denken dat dit enkel en alleen moet gebeuren omdat het dak er anders vuil groen uit komt te zien. Het spreekt voor zich dat mos inderdaad de uitstraling van het dak aantast, maar dat is niet het enige nadeel waar je mee te maken krijgt op het ogenblik dat je er niet tijdig voor zou kiezen om je dak te ontmossen:

  1. Het niet tijdig ontmossen van het dak van je woning in Antwerpen kan er voor zorgen dat er scheuren en barsten worden gevormd in de dakbedekking.
  2. Je dak niet tijdig ontmossen kan als gevolg hebben dat er lekkage optreedt. Waterschade kan in huis behoorlijke gevolgen hebben, dus hou daar rekening mee.
  3. De levensduur van het dak van je huis in Antwerpen wordt aanzienlijk ingeperkt op het ogenblik dat deze niet tijdig wordt onderhouden.
  4. Het is mogelijk dat de aanwezige dakisolatie wordt aangetast waardoor deze niet meer optimaal kan functioneren. Dit zal in de praktijk altijd zorgen voor warmteverlies.

Bovenstaande punten maken in ieder geval duidelijk dat dakontmossen Antwerpen een karwei is welke je beter tijdig laat uitvoeren. Eventueel zou je er (vooral bij een plat dak) ook voor kunnen kiezen om dit zelf te doen. Anderzijds moet het wel gezegd dat er voor het reinigen van een dak vaak de nodige hulpmiddelen zijn vereist die je wellicht eerst nog zal moeten aanschaffen. Hou ook daar dus zeker en vast rekening mee.

Hoeveel kost je dak ontmossen in Antwerpen?

De kosten die worden aangerekend voor het ontmossen van je dak in Antwerpen zijn altijd opgebouwd uit verschillende onderdelen. In eerste instantie is er namelijk het daadwerkelijk ontmossen. Het betreft hier een karwei waarbij er voor wordt gekozen om het aanwezige mos evenals de algen op het dak op efficiƫnte wijze te verwijderen.

Afhankelijk van het type dakconstructie kan er hiervoor in bepaalde gevallen gebruik voor worden gemaakt van een zogenaamde ‘stellage’ waar een speciale drukspuit op wordt geplaatst. Voor het louter en alleen verwijderen van mos op het dak van je woning in Antwerpen kan je rekening houden met een maximale kost van zo’n 15 euro per vierkante meter. Zowel de BTW als de arbeidskosten zijn hier reeds bij inbegrepen.

Enkel en alleen het ontmossen van het dak van je woning in Antwerpen is voor veel mensen echter niet voldoende. Dit is eigenlijk ook niet meer dan logisch, want door uitsluitend je dak te ontmossen en dus geen speciale coating te voorzien zal je kunnen vaststellen dat het mos binnen geen tijd terug de kop op zal steken met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen kan het interessant zijn om twee extra karweien uit te laten voeren. We hebben het hierbij dan ook om:

  1. Het voorzien van een speciale anti-moscoating;
  2. Het realiseren van een impregneerlaag;

De anti-moscoating zorgt er voor dat mos en algen niet snel meer terug de kop op kunnen steken terwijl de impregneerlaag voorkomt dat vuil & water zich nog eenvoudig aan het oppervlak van het dak kunnen hechten. Enkel en alleen op deze manier kan je er zeker van zijn dat de uitstraling evenals de levensduur van het dak van je huis in Antwerpen zo lang mogelijk optimaal kan worden gehouden. Voor je dakontmossen en coaten samen kan je rekenen op een gemiddelde maximumprijs van zo’n 45 euro per vierkante meter.

Aanspraak maken op verlaagd BTW-tarief van 6 procent

Ga je het ontmossen van het dak van je woning in Antwerpen uitbesteden aan een professioneel reinigingsbedrijf? In dat geval hebben we nog goed nieuws voor jou! Wanneer je, je dak laat reinigen door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf en er sprake is van een woning welke minstens 10 jaar oud is kan je altijd rekenen op BTW-verlaging naar 6 procent. Dit betekent in de praktijk dat je zomaar een fantastische 15 procent aan kosten kan besparen. Het is natuurlijk onnodig om te zeggen dat op deze manier het dakontmossen bij jouw huis in Antwerpen financieel behoorlijk wat interessanter wordt.