Wie een huis bezit in de Belgische hoofdstad Brussel mag daar met recht en rede trots op zijn. Voor veel mensen is het ook belangrijk dat deze trots afstraalt van hun woning. Dit betekent dat ze graag alles in het werk willen stellen om de verschillende onderdelen van hun huis die extra opvallen, bijvoorbeeld de gevel evenals het dak op gepaste wijze te reinigen en te beschermen. Tijdig je dakontmossen zorgt er in ieder geval niet alleen voor dat de groene aanslag de uitstraling niet negatief gaat beïnvloeden, daarnaast wordt op deze manier ook voorkomen dat er scheuren en barsten worden gevormd waar water doorheen kan sijpelen. Wil jij er ook voor zorgen dat het dak van je huis in Brussel ten allen tijde over een uitstekende levensduur beschikt? Dan is tijdig je dak laten ontmossen een absolute must.

Voordelen van dak ontmossen van je huis in Brussel

Het ontmossen van het dak van je woning in Brussel lijkt in eerste instantie enigszins een vervelend karwei te zijn. Dat is dan misschien wel het geval, toch doe je er absoluut goed aan om hier tijdig de nodige aandacht aan te besteden. Op het ogenblik dat er zich mos begint te vormen op het dak van je huis zal je namelijk niet alleen kunnen vaststellen dat deze de uitstraling van je dak op negatieve wijze kan beïnvloeden, daarnaast kan ze zomaar ook de nodige schade in de hand werken. Barsten en scheuren ontstaan immers bijzonder vaak ten gevolge van mos welke zich heeft gemanifesteerd. Tijdig je dak ontmossen kan er dan ook in de praktijk voor zorgen dat deze vervelende zaken kunnen worden voorkomen. Wij hebben alle voordeel van dakontmossen Brussel nog even voor je op een rijtje gezet:

  1. Het dak van je huis blijft ten allen tijde over een aantrekkelijke uitstraling beschikken;
  2. De vorming van zowel scheuren als barsten kan efficiënt worden voorkomen;
  3. Het risico op daklekkage kan aanzienlijk worden ingeperkt;
  4. De levensduur van je dak krijgt een stevige boost;
  5. Er wordt voorkomen dat bijvoorbeeld het isolatiemateriaal wordt aangetast;

Ondanks de vele voordelen welke zijn verbonden aan dakontmossen Brussel moet het gezegd dat er nog altijd heel wat mensen zijn die dit karwei eigenlijk liever niet uitbesteden. Zij vrezen dan ook geconfronteerd te worden met aanzienlijke kosten. In de praktijk valt dit gelukkig erg mee. Sterker nog, het uitbesteden van je dakontmossen is niet zelden aanzienlijk goedkoper dan wanneer je er voor zou kiezen om dit zelf te doen. Dit uiteraard niet in het minst omwille van alle materialen en producten die mogelijks door jou aangekocht dienen te worden.

De kostprijs van je dak ontmossen in Brussel

Je dak ontmossen in Brussel is een absolute vereiste wanneer je wil dat je dak er niet alleen altijd zo mooi mogelijk uit blijft zien, maar ook wanneer je graag zou willen dat ze over een zo optimaal mogelijke levensduur blijft beschikken. Het ontmossen van het dak van je woning alleen is mogelijk tegen een kostprijs die kan oplopen tot gemiddeld 15 euro per vierkante meter. In deze prijs is niet alleen de BTW inbegrepen, maar ook de arbeidskosten. Er is echter meer. Het ontmossen van het dak van je woning in Brussel is namelijk slechts één ding.

Door middel van dakontmossen wordt er voor gezorgd dat de groene aanslag op het dak van je woning wordt verwijderd. Echter zorgt het gewoon ontbossen er niet voor dat er ook een beschermlaag wordt gecreëerd waardoor mogelijks de vorming van nieuw mos of nieuwe algen kan worden geremd. Dat gebeurt wel indien je er voor kiest om een speciale anti-moscoating te voorzien. Gaat hier je voorkeur naar uit? In dat geval kan het ontmossen evenals het aanbrengen van een speciale anti-moscoating gebeuren tegen een gemiddelde maximale kostprijs welke is gelegen rond de 45 euro per vierkante meter.

Naast bovenstaande zou je er aanvullen ook nog voor kunnen kiezen om een speciale impregneerlaag te voorzien. Deze laag zorgt er voor dat zowel vuil als water zich veel minder eenvoudig kunnen hechten. Het spreekt voor zich dat ook dit een absolute meerwaarde met zich mee kan brengen voor het dak van je huis in Brussel.

Verlaagd BTW-tarief van 6 procent voor dakontmossen

Wanneer je de reiniging van je dak in Brussel gaat uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf geniet je altijd van verschillende, interessante voordelen. Niet alleen heb je dan bijvoorbeeld zelf naar de reiniging helemaal geen omkijken meer, daarnaast is het ook nog eens zo dat je aanspraak kan maken op een interessante BTW-verlaging. Deze zorgt er voor dat het tarief van de verschuldigde BTW wordt verlaagd van 21 naar zomaar even 6 procent. Dit betekent in de praktijk een mooie besparing van een slordige 15 procent op de eindfactuur. Het is onnodig om te zeggen dat hierdoor dakontmossen voor veel mensen financieel werkelijk heel wat interessanter wordt.