Gent is een mooie stad waar prachtige gebouwen in terug te vinden zijn. Wanneer je door verschillende straten loopt valt het echter al snel op dat veel van deze nochtans aantrekkelijke woningen over een opvallend groen dak beschikken. Dit heeft alles te maken met het feit dat er zich mos en algen op hebben gevormd. Het gevolg hiervan is niet alleen dat de uitstraling van het dak op aanzienlijk negatieve wijze is beïnvloed, daarnaast werkt het ook nog eens mogelijke schade in de hand zoals barsten en scheuren. Wil jij deze graag kunnen voorkomen en tegelijkertijd jouw dak voorzien van een zo optimaal mogelijke levensduur? Lees dan snel verder en kom alles te weten over dak ontmossen voor jouw woning in Gent.

Hoeveel kost je dak ontmossen in Gent?

Dakontmossen is een stevig karwei welke je bij voorkeur niet moet gaan doen zonder dat je eerst even de nodige informatie hebt opgezocht. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun dakontmossen karwei zelf te doen. Men vermoedt namelijk dat er op deze manier heel wat geld kan worden uitgespaard. In de praktijk valt dat echter vaak tegen en brengt zelf je dakontmossen veelal net meer nadelen dan voordelen met zich mee, namelijk:

  1. Lang niet iedereen heeft zomaar de vereiste producten en materialen voor handen;
  2. Het is mogelijk dat je tijdens het ontmossen van je dak schade veroorzaakt;
  3. Je kan geen aanspraak maken op de verlaagde BTW voor dakreiniging;

In het bijzonder het eerste punt kan op financieel vlak een belangrijk verschil uitmaken. Wanneer je huis in Gent beschikt over een plat dak hoeft dit nog niet zo’n groot probleem te zijn. Is er echter sprake van een hellend dak? Dan wordt het vaak een compleet ander verhaal. In deze situatie dient er namelijk gebruik te worden gemaakt van een stellage waar een speciale hogedrukspuit op wordt geplaatst. Deze reinigt het dak van boven naar onder waardoor een zo optimaal mogelijk eindresultaat zonder schade kan worden gerealiseerd.

Hou er bovendien ook altijd rekening mee dat menig aantal woningen in Gent over een historisch karakter beschikken. Dit wijst er natuurlijk op dat deze huizen reeds een lange tijd geleden zijn gebouwd, bijvoorbeeld in de periode waarin er nog gewoon gebouwd kon worden met behulp van asbest. Geldt dat ook voor jouw woning? Hou er dan rekening mee dat je bij dakontmossen altijd het risico loopt dat je schade toebrengt aan het dak waardoor de asbestvezels zomaar in de omgeving terecht kunnen komen.

Dakontmossen Gent uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf

Bovenstaande zorgt er voor dat je er op het einde van de rit wellicht voor zal kiezen om je dakontmossen toch gewoon uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf uit Gent of omgeving. In dat geval kan je er rekening mee houden dat je voor het dakontmossen zelf een gemiddelde kostprijs zal betalen welke is gelegen tussen de 8 & 15 euro incl. BTW en het arbeidsloon. Let wel, het merendeel van de mensen kiezen er meteen ook voor om een passende coating te voorzien waardoor het mos niet binnen de kortste keren terug de kop opsteekt. Ben jij dit ook van plan? In dat geval kunnen de totale kosten voor dakontmossen bij jouw woning oplopen tot tussen de 35 & 45 euro per vierkante meter.

Recht op verlaagde BTW van 6 procent

Indien je er voor kiest om een professioneel reinigingsbedrijf onder de arm te nemen voor het reinigen van jouw dak in Gent kan je er rekening mee houden dat je aanspraak kan maken op een verlaagd BTW-tarief van 6 procent. Dit lagere BTW-tarief is van toepassing op het ogenblik dat je woning minstens 10 jaar oud is en je aldus een beroep doet op een erkend bedrijf. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zo’n groot verschil uit te maken, maar een besparing van zomaar even 15 procent op de eindfactuur is toch ook niet niets!

Besparen op je dakontmossen Gent met deze tips!

Heb jij het ook helemaal gehad met die vuile, groene look waar je dak over beschikt? Wil je daar nu wel eens verandering in brengen en ben je daarom op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf welke dit karwei voor haar rekening kan nemen? Ben je echter ook iemand die prijsbewust is en wil je dan ook bij voorkeur zoveel mogelijk kosten besparen op het ontmossen van het dak van je woning in Gent? Dan kan met de onderstaande bespaartips!

  • Zet mogelijke hindernissen aan de kant

Komt er een professioneel bedrijf je dak ontmossen? Zorg er dan steeds voor dat deze zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan. Dit doe je onder meer door mogelijke hindernissen te verwijderen. Zijn er andere elementen die je niet kan wegnemen? Dek ze dan af met een deken of een plastic zodat ze niet vuil worden.

  • Kies voor een regionaal bedrijf

Het is best mogelijk dat de goedkoopste offerte voor je dakontmossen afkomstig is van een bedrijf welke ver bij je uit de buurt is gevestigd. Dat maakt voor jou op het eerste zicht natuurlijk niet zoveel uit, ware het niet dat er ook zogenaamde voorrijkosten aangerekend worden. Deze kosten kunnen tot wel 0,50 euro per kilometer bedragen en worden uiteraard toegevoegd aan de eindfactuur. Wil je dit liever niet? Of wil je deze kosten zoveel mogelijk binnen de perken houden? In dat geval is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om een regionaal bedrijf onder de arm te nemen.